We houden je graag op de hoogte

Op een limousinehoudderij gebeuren verassende en bijzondere dingen. Zo is geboorte hier heel normaal en kunnen de dieren je soms versteld laten staan. Ook is elk seizoen anders, net zoals dat elke koe een eigen en uniek karakter heeft. Dit willen we je dan graag laten ervaren.

Daarom zorgt Jeroen ervoor dat jij vanuit huis mee kan lezen en kijken met wat er op de boederij gebeurt.

Recente updates

De winkel is geopend!

24/05

Het heeft even geduurd maar het is nu eindelijk zover, onze boerderijwinkel is geopend! Elke zaterdag van 09:00 tot 12:00 bent u bij ons van harte welkom. De rest van de week zijn we alleen op afspraak geopend. Op onderstaande foto’s kunt u zien wat we zoal in het assortiment hebben. Op dit moment hebben we onder andere peppersteak, bavette, picanha, borstlap, riblap, short rips, tomahawk steak, gehaktballen, borrelballetjes in ketjap, hamburgers en droge worst op voorraad. Binnenkort zijn de kogelbiefstukken en tournedous ook bij ons verkrijgbaar. Alle stukken vlees zijn per stuk vacuüm verpakt, geëtiketteerd en ingevroren. Het is de bedoeling dat we ons assortiment langzamerhand gaan uitbreiden, ook met andere streekproducten. Ook is het in onze winkel mogelijk om vleespakketten van 5 of 10 kg te bestellen. Mocht u op zaterdag verhindert zijn, bel dan voor een afspraak op een ander moment gerust naar één van onderstaande nummers: Jeroen: 0643025232 Joop: 0627996008 Graag tot ziens!

Verder lezen

Update van de werkzaamheden & uitslag COT veiling

11/04

Op ons bedrijf zijn we momenteel met van alles bezig. Nu het voorjaar voor de deur staat zijn we begonnen met het nakijken, en waar nodig, repareren van alle omheiningen. Afgelopen winter hebben we alle bosschage rondom de omheining al weggezaagd zodat de stroom er goed door heen kan. Ook schieten de werkzaamheden in het winkeltje mooi op. Het timmerwerk is bijna afgerond en gisteren zijn we begonnen met schilderen. Aankomende week kunnen we langzamerhand beginnen met de aankleding. We open over enkele weken open te gaan! Tenslotte kunnen we nog melden dat de door ons gefokte stier Primo is verkocht op de COT veiling! We wensen de nieuwe eigenaar veel succes & plezier met de stier en hopelijk zorgt hij voor veel mooie nakomelingen!

Verder lezen

CamperTV

03/04

Afgelopen week is Jeroen geïnterviewd door een vlogger van het YouTube kanaal Camper TV. Het intervieuw gaat zowel over de camperplaats als over de boerderij. Het interview komt eind april online, wordt vervolgd!

Verder lezen

Oudere berichten

21/03

COT veiling

Afgelopen najaar hebben we voor het tweede jaar op rij een stiertje mogen leveren aan het centrale opfokstation in Laren. Hier worden stieren van diverse stamboeken een aantal maanden gehouden & gevoerd onder gelijke omstandigheden. Aanstaande zaterdag worden de stieren geveild. Zo ook onze stier Primo. Op www.cot-stierenveiling.nl kunt u allerlei informatie vinden over onze stier en wellicht ook meebieden. We hopen dat we zaterdag weer iemand blij kunnen maken met een fokstier van ons!

Verder lezen

28/02

Voorjaar!

Jullie hebben het waarschijnlijk allemaal wel gemerkt, het was afgelopen week uitzonderlijk mooi weer! Daar hebben we afgelopen weekend dan ook optimaal van geprofiteerd. Vrijdag is de vaste mest uit onze potstal uitgereden over het grasland. Aankomende week volgt de drijfmest. Vrijdag is de veearts langs geweest om de eerste kalveren te onthoornen en heeft ze de pinken gescand op drachtigheid. En wat bleek? Alle 6 drachtig. Omdat de omstandigheden nu perfect zijn hebben we besloten ze gisteren direct weer naar buiten te doen. Tenslotte nog even een update over de kalverij. We zitten momenteel al over de helft, 14 koeien hebben al gekalfd en er moeten er nog 10. Nu maar hopen dat de rest ook goed gaat!

Verder lezen

07/02

Begin afkalfseizoen / Winter

Het is de afgelopen dagen druk geweest op de boerderij. Vrijdagavond laat is vaars 0622 het afkalfseizoen begonnen met een prachtig stierkalf! Gistermorgen zijn we de dag begonnen met mest overpompen want de put zat al bijna vol. Vervolgens hebben we uit voorzorg de pinken & de stier naar binnen gehaald. Daarna de stallen zoveel mogelijk klaar gemaakt tegen de vorst & sneeuw. Toch bleek vanmorgen dat het niet genoeg was want we troffen overal sneeuw aan in de potstal. De voergang hebben we helemaal sneeuw vrijgemaakt, vervolgens de koeien gevoerd en maar een keer extra stro gestrooid zodat de dieren droog kunnen liggen. We zijn benieuwd naar de rest van de week...

Verder lezen

26/01

Weekblad de Boerderij

Vandaag is er in weekblad de Boerderij een artikel verschenen over het 50 jarig jubilieum van het Limousin stamboek. Ons bedrijf komt hier ook in voor: 26 januari · ►Van ‘rotzak’ tot goed karakter met veel vleesaanzet◄ Het Limousin-stamboek bestaat 50 jaar. Een jubileum waarin het eigen opfokstation bepalend was, maar het is ook een jubileum met een randje. Familie Bosch boert Limousinhouderij Marleseveld al jaren in Daarle (Ov.) en is aan de vijfde generatie toe. Joop is de derde generatie boer op het bedrijf en begon in 1986 samen met zijn vader met #Limousins. “Fokkerij is echt iets van de lange adem en van Limousins heb ik nog nooit spijt gehad." Op dit moment is Bosch bezig met een kleine boerderijwinkel. “We verkopen al vleespakketten, maar zijn steeds meer Limousins gaan slachten; nu 4 à 5 per jaar." Lees meer: www.boerderij.nl/rundveehouderij. #huisverkoop #boerderijwinkel #vleesvee Foto's: Ruud Ploeg

Verder lezen

Website mogelijk gemaakt door Emiel Dubbink & Jasper Lanting. Ook een website nodig? Bel of app naar 06 - 29 97 57 80