We houden je graag op de hoogte

Op een limousinehoudderij gebeuren verassende en bijzondere dingen. Zo is geboorte hier heel normaal en kunnen de dieren je soms versteld laten staan. Ook is elk seizoen anders, net zoals dat elke koe een eigen en uniek karakter heeft. Dit willen we je dan graag laten ervaren. Daarom zorgt Jeroen ervoor dat jij vanuit huis mee kan lezen en kijken met wat er op de boederij gebeurt.

Blog: Bedrijfsinspectie

15/01

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse bedrijfsinspectie. Bij deze inspectie worden alle vaarzen met een leeftijd van 16-30 maand gekeurd en ingeschreven in het stamboek.
De dieren worden beoordeeld in twee gedeeltes, namelijk de onderbalk en de bovenbalk. Bij de onderbalk wordt er gekeken naar specifieke kenmerken zoals de kruishoogte, ronding van de bil, etc. De bovenbalk bestaat uit ontwikkeling, rastype, bespiering, benen en het uit eindelijke algemeen voorkomen.
Globaal kun je zeggen dat een dier van 80 punten gemiddeld is, 85 zeer goed en 90 excellent.
We kunnen u melden dat er van de 9 vaarzen één vaars was met 86 en één met maar liefst 87 punten. We zijn uiteraard erg blij met dit resultaat!

Terug naar overzicht

Oudere berichten

05/03

Het alkalfseizoen loopt dit jaar als een tierelier!

Het alkalfseizoen loopt dit jaar als een tierelier! Er waren dagen bij waarop er drie kalfjes op één dag werden geboren! Drukke tijden maar alles is gezond en daar doen we het voor. Vanmorgen heeft de 11e koe een kalfje gekregen. Dat betekent dat wel al weer over de helft zijn van het afkalfseizoen. Uiteraard hebben we ook dit jaar weer enkele foto’s gemaakt die we u niet willen onthouden! Op de laatste foto zijn de kalveren van november te zien. ‘Een rug waar je een emmer op kwijt kunt’ is een oud gezegde. Dat geld ook voor deze kalveren dus gezien de ontwikkeling gaat het de goede kant op! Nog 7 te gaan!

Verder lezen

Website mogelijk gemaakt door Emiel Dubbink & Jasper Lanting. Ook een website nodig? Bel of app naar 06 - 29 97 57 80