We houden je graag op de hoogte

Op een limousinehoudderij gebeuren verassende en bijzondere dingen. Zo is geboorte hier heel normaal en kunnen de dieren je soms versteld laten staan. Ook is elk seizoen anders, net zoals dat elke koe een eigen en uniek karakter heeft. Dit willen we je dan graag laten ervaren. Daarom zorgt Jeroen ervoor dat jij vanuit huis mee kan lezen en kijken met wat er op de boederij gebeurt.

Blog: Bouw open frontstal & voortgang kalf

31/03

Terug naar overzicht

Oudere berichten

07/04

Educatie

Juiste educatie over de veehouderij vinden wij erg belangrijk. Dan we bedoelen ook de echte juiste informatie, niet zoals we in de media worden afgeschilderd. Toen we onlangs de vraag kregen of we een groep scholieren wouden ontvangen op ons bedrijf, hebben we daar natuurlijk positief op geantwoord! Het betrof een groep scholieren van praktijkschool de Praktijkschool De Maat Ommen. De insteek was dat er wat werd verteld over de vleesveehouderij. We hebben uitgelegd wat we doen en waarom we bepaalde dingen doen. Voorbeelden zijn het nut van de exterieur keuring, het wegen van de kalveren en ga zo maar door. De morgen werd afgesloten met gehaktballen van eigen koe, uiteraard viel dat na zo’n morgen luisteren wel goed in de smaak! Mocht uw school, kinderdagverblijf, of andere instantie ook interesse om eens te komen kijken, neem dan gerust eens contact met ons op!

Verder lezen

31/03

Bouw open frontstal & voortgang kalf

Zoals we jullie al eerder hebben verteld, zijn we tussen de bedrijven door ook nog bezig met de bouw van een open frontstal. Onlangs zijn de betonpoeren gestort voor de spanten. Gisteren zijn de eerste houten staanders en dwarsbalken geplaatst. Aankomende week worden de spanten en balken voor de strozolder ingemeten. Over enkele weken hopen we de spanten op te zetten en het dak te plaatsen. Ook willen we jullie nog even melden dat het kalf van zaterdag het gered heeft. Met nog een beetje hulp met het drinken op zondag & maandag heeft hij zich vanaf dan zelf kunnen redden! Hier zijn we natuurlijk erg blij mee! Nog twee te gaan! Fijne pasen!

Verder lezen

Website mogelijk gemaakt door Emiel Dubbink & Jasper Lanting. Ook een website nodig? Bel of app naar 06 - 29 97 57 80