We houden je graag op de hoogte

Op een limousinehoudderij gebeuren verassende en bijzondere dingen. Zo is geboorte hier heel normaal en kunnen de dieren je soms versteld laten staan. Ook is elk seizoen anders, net zoals dat elke koe een eigen en uniek karakter heeft. Dit willen we je dan graag laten ervaren. Daarom zorgt Jeroen ervoor dat jij vanuit huis mee kan lezen en kijken met wat er op de boederij gebeurt.

Blog: Voorjaar?!

12/02

Voorjaar!?
Afgelopen week leek het wel voorjaar! Prachtige weersomstandigheden maakten het voor ons mogelijk om de eerste dieren al een tijdje naar buiten te doen. Omdat er nog niet voldoende gras staat wordt er uiteraard bijgevoerd.
Ook hebben we de stal wat aangepast. De nieuwe stro zolder was van binnen uit niet goed bereikbaar met de trekker. We hebben er nu voor gekozen om in de voorkant van de stal een gat te zagen. Dit gat kunnen we straks afsluiten met twee luiken. Door dit gat kunnen we de balen zo van buiten met de voorlader naar binnen drukken.
Tenslotte hebben we ook een mooi begin gemaakt met weideslepen. Door de weiden te slepen belucht je het grasland en trek je molshopen weer mooi vlak. Ook trek je de mest die de koeien afgelopen seizoen hebben achtergelaten uit elkaar zodat deze beter verteerd.
Aankomende week wordt de eerste stalmest al uitgereden op de percelen die we dit jaar gaan beweiden. Uniek voor de tijd van het jaar!

Terug naar overzicht

Oudere berichten

05/03

Het alkalfseizoen loopt dit jaar als een tierelier!

Het alkalfseizoen loopt dit jaar als een tierelier! Er waren dagen bij waarop er drie kalfjes op één dag werden geboren! Drukke tijden maar alles is gezond en daar doen we het voor. Vanmorgen heeft de 11e koe een kalfje gekregen. Dat betekent dat wel al weer over de helft zijn van het afkalfseizoen. Uiteraard hebben we ook dit jaar weer enkele foto’s gemaakt die we u niet willen onthouden! Op de laatste foto zijn de kalveren van november te zien. ‘Een rug waar je een emmer op kwijt kunt’ is een oud gezegde. Dat geld ook voor deze kalveren dus gezien de ontwikkeling gaat het de goede kant op! Nog 7 te gaan!

Verder lezen

Website mogelijk gemaakt door Emiel Dubbink & Jasper Lanting. Ook een website nodig? Bel of app naar 06 - 29 97 57 80